Logicline
Céginformáció Szoftver fejlesztés Informatikai tanácsadás Kapcsolat
Fejléc dekoráció
spacer

# #
RFID
SMSC
VOIP

#
RFID

Az RFID (Radio-Frequency IDentification) technológia a világ számos országában már hódító útjára indult, Magyarországon még kevésbé ismert technológia. A technológia alapja egy kisméretű elektronikus berendezés amely egy elektronikus áramkört és egy antennát tartalmaz, amely különböző információk tárolására alkalmas hozzávetőlegesen 2000 byte terjedelemben.

Az RFID eszközök hasonló célokat szolgálnak mint a vonalkódok, mágneskártyás rendszerek, amelyek egyedileg képesek azonosítani egy adott tárgyat vagy személyt. Hasonlóan ezen megoldásokhoz, az RFID eszközöket is le kell olvasni tartalmuk kinyeréséhez.

RFID technológia előnye

Szemben más megoldásokkal az RFID technológia nem igényli hogy a leolvasandó RFID eszköz pontosan az olvasó elé legyen helyezve, vagyis viszonylag nagy távolságokról is azonosíthatóak. Lényegében tehát ha egy fekete dobozban elhelyezünk egy tucat RFID azonosítóval ellátott tárgyat, az RFID olvasó segítségével a doboz kibontása nélkül megállapítható mit tartalmaz a doboz. Ez vonalkód vagy mágneskártyás technológia alkalmazásával lehetetlen, csak a doboz megbontásával, egy hosszabb folyamat eredményeként lehetséges.

RFID eszközök

Partnerünk a Wavetrend Technologies Limited számos RFID megoldást kínál, melyek kiválasztását és beszerzését is cégünk vállalja.

• RFID aktív tag ( nagy hatótávolság ) Wavetrend Technologies Limited
• RFID passzív tag ( kis hatótávolság )
• RFID olvasó antenna

RFID alkalmazási területek

• Raktározás, készletnyilvántartás, konténer és raklap mozgás követése

• Állattartás, állatok mozgásának/számának/poziciójának követése

• Gyártás, gyártási folyamatok/fázisok nyomon követése

• Beléptető rendszerek

• Lopásvédelem

Szoftverek RFID technológiához

Amennyiben az Ön vállalkozása is kis szeretné használni az RFID technológiában rejlő lehetőségeket, vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk Önnek a megvalósításban. Tapasztalataink révén gyors, pontos és hatékony megoldást találunk minden RFID technológián alapuló informatikai fejlesztéshez.


#
Logicline © 2000 - 2023. All Rights Reserved    Design : Happy Média